KURSLAR

HAFIZAYI GELIÅžTIREN YIYECEKLER

14 Þubat 2018 . HAFIZAYI GELÄ°ÅžTÄ°REN YÄ°YECEKLER
[ Hafıza ]
Bugün dünyada doğal olana dönüş sürecinde meyvelerin ve sebzelerin yeri, önemi her geçen gün artmaktadır. Sebze ve meyvelerin gizemi, tüketiminin yaygınlaştırılması yönünde bir çaba ortaya koymaktadır. Sebze ve meyvelerin sağlık açısından faydalarını genellikle biliyoruz fakat bu ürünlerin hafızamıza ne gibi faydaları var onları pek de fazla bilmiyoruz.

Uzmanların sıraladığı ve bol bol tüketilmesi gereken beyni çalıştıran gıdalar; özellikle kuru baklagiller, kırmızı et, balık, yoğurt, süt, peynir, tavuk eti, yerfıstığı, muz, brokoli, ıspanak, domates, yumurta, buğday, enginar, çilek, lahana, soğan, siyah üzüm, elma ve muz gibi gıdaların içinde B, E ve C grubu vitaminleri bol miktarda bulunuyor. Ayrıca omega-3 bakımından oldukça zengin olan ceviz, fındık, fıstık gibi gıdalar uzun araba yolculuklarında, sınavlarda, metin yazarken, toplantılarda beyindeki haber alma maddelerini hareketlendirerek beyine uyarı gönderiyor. Kavramayı ve anlamayı geliştiren besinlerdir.

Kolay Ezber İçin Havuç

Havuç beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini arttırıyor. Kolay ezber yapmak isteyenlerin sıvı yağlı havuç salatası yemeleri öneriliyor. Havuç içinde beyin metabolizmasını canlandıran enzimlere sahiptir. Ayrıca ananas, zencefil, kimyon, avokado ve baharatlar öğrenme konusunda çok etkilidir. Zencefil ve kimyonun diğer bir özelliği de beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Nasıl ki beyin hücrelerinin düzgün çalışması ve hayatta kalabilmesi için oksijen ve besin kaynaklarının dolaşımla beyine gelmesi gerekiyorsa, aynı ölçüde bu beyin hücrelerinin faydalı yiyeceklere de ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekmektedir.

MENÃœ